439: Babam Yöneticiler Müslüman Diyor ve Oy Kullanıyor. Benim Velim Olur mu?
-A A+A

439: Babam Yöneticiler Müslüman Diyor ve Oy Kullanıyor. Benim Velim Olur mu?

SORU

Selamun aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu hocam, evlenmek istiyorum fakat babamın müslüman olmadığına inanıyorum, tevhidi anlattım. Şuan ki yöneticileri müslüman kabul ediyor oy kullanmanın şirk olmadığını İslam adına yapıldığını iddia ediyor. Peygamberlerin kavimlerini ilk davet ettiği şey tevhid olduğunu Tağuttan ictinab ettirdiklerini söyledim. Namaz, oruç, vb… ibadetlerden evvel bunları kabul edip şirki olanlara buğz edip tekfir etmesini söyledim. Nahl/ 36, Zariyat/56, Mümtehine/4 izhar ettim, hücceti ikame ettim. Babam müslüman değil ise nikahımda velim kim olacak, babam müslüman ise delilleri ile izhar eder misiniz sonuçta tağutu tekfir etmiyor. Bu konuda endişeliyim. Allah size sebat hayr versin.

CEVAP

Ve aleykumusselam ve rahmetullahi ve beraketuhu. Hamd Allah’a mahsustur.

Öncelikle hassasiyetinizden ötürü sizi tebrik etmek isterim. Rabbim tevhid ve sahih menheç üzere sabit olmayı müyesser kılsın. Size dini ve ahlakı güzel bir zevç nasip etsin. Âmin

Sonra muhterem bacım, muayyen kişilerin tekfiri ulemadan sorulur. Kur’an ve sabit Sünnet’te küfrü açık beyan edilmemiş fertlerin tekfirine umumen ulema haricinde Müslümanların hükmetme hakkı yoktur.

Anlattıklarınızdan anladığım kadar babanız namaz ehli, dinini yaşayan ve İslam ve Müslümanlar için bir maslahat zannederek oy kullanan birisi. Böyle ise o zaman ona hüküm verecek olan kişi muteber ilim ehli, mevzubahis olan konularda mutkin ve fetva vermeye salahiyetli birisi olması lazımdır. Sizin ona bahsettiğiniz sözleri söylemeniz ve ayeti kerimeleri okumanız yeterli değildir. Bilakis tağutu inkâr etmek meselesi tafsilatında ve beşeri siyasi sistemlerde oy kullanmak meselesi dinen hafi olan ve hüccet ikamesi şüphelerin zail olmasıyla kaim olan meselelerdendir.

Eğer babanız doğru anladıysam aslında dinini yaşayan bir adam ise ve bazı İslami gerekçelerle Erdoğan’ı tekfir etmiyorsa ve şeriatı getirecek veya o gelmezse CHP gelecek gibi gerekçelerle oy kullanıyorsa ve babanızla tartıştığınız mevzu bundan ibaretse, yani asıl itibariyle babanızla iman ve küfür tartışması yapmıyorsanız o zaman babanıza bir ilim ehli tarafından hüküm verilinceye kadar onun için İslam sıfatını ispat etmeniz gerekir.

Dolayısıyla size tavsiyem ulaşabileceğiniz muteber bir ilim ehline babanızın halini anlatmanız ve onun doğrudan veya sizi yönlendirerek babanıza hakkı anlatmasıdır.

Velayetiniz de bu durumun netleşmesine bağlıdır. Hakkında İslam sıfatı sabit ise velayet babanıza aittir. Hakkında İslam sıfatı sabit olmaz veya sizin dini maslahatlarınızı muhafaza etmeyeceği sabit olursa velayet baba tarafından erkeklere intikal eder. Ancak bu durum ihtiyari değildir. Bilakis İslam şeriatı kime intikal edeceğini belirlemiştir. Nikâh velayetiyle alakalı sitede çok cevaplar vardır. Onlara müracaat ederek tam bilgi edinebilirsiniz.

Tağutun tekfiri ve oy kullanma mevzusuyla alakalı da yine sitede olan cevapları gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca Erdoğan’ı niye tekfir ediyoruz derslerini de dinlemenizi tavsiye ederim.(Bkz)

Rabbim cümlemizi sahih akide ve sahih menhec ehlinden kılsın. Âmin

31 Mar, 2019 Tarık Ebu Abdullah
Etiketler: Oy, Baba, Veli, Yönetici